Nieuws

Persbericht

Strengere regels voor buitenlandse artsen

Er komen strengere regels voor zorgverleners die hun opleiding buiten de Europese Unie volgden en hun beroep in België willen uitoefenen. De commissie Volksgezondheid van de Kamer keurde vandaag een wetsvoorstel daarover goed.
Persbericht

Nu ook nieuw jasje voor medisch laboratoriumtechnoloog

De meer dan 25 jaar oude wetgeving voor het paramedisch beroep ‘medisch laboratoriumtechnoloog’ is gemoderniseerd. Eerder gebeurde al hetzelfde voor de ‘technoloog medische beeldvorming’.
Nieuws

1 huisarts op de 2 stuurt getuigschrift digitaal naar ziekenfonds

In januari 2019 maakten 6.212 huisartsen gebruik van eAttest, een toepassing om getuigschriften digitaal naar het ziekenfonds van de patiënt te versturen. Dat komt neer op ruim de helft van het aantal actieve huisartsen in ons land. 
Nieuws

Goede gezondheidsapp gezocht? MHealth Belgium helpt je op weg

Het platform MHealth Belgium zal alle door de overheid gevalideerde gezondheidsapps publiceren.
Vandaag zijn de eerste vier gevalideerde apps gepubliceerd op het platform MHealth Belgium: een app om hartritmestoornissen op te sporen, een revalidatie-app voor patiënten die een knie- of een heupoperatie hebben ondergaan, een app om de opvolging van kankerpatiënten tijdens een chemobehandeling te verbeteren en een app voor mensen met slaap- of ademhalingsproblemen.ValidatiemodelDe apps voldoen aan alle criteria voor niveau 1 van het validatiemodel van de overheid. Dit houdt in dat ze over…
Persbericht

Preventie van burn-out: aanpak op maat via pilootprojecten op de werkvloer

Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, heeft het startschot gegeven voor drie initiatieven rond de secundaire preventie van burn-out op de werkvloer. De projecten passen binnen haar visie op een geïntegreerde aanpak van burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen, waarbij werkgevers, individuen, zorgverleners en overheid de handen in elkaar slaan om de ontwikkeling van een burn-out te voorkomen.
Persbericht

Asielaanvragen in december met 35% gedaald

Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) zet het streng en rechtvaardig beleid voort en neemt maatregelen tegen het stijgend aantal aanvragen uit Palestina.
Persbericht

Rookstopmedicatie straks beter terugbetaald

Door rookstopmedicatie beter terug te betalen wil minister De Block rokers helpen om van hun verslaving af te geraken.
Rookstopmedicatie wordt straks beter terugbetaald. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block beslist. Vanaf 1 februari 2019 betalen rokers veel minder voor het starterspakket. Ze kunnen ook meer dan twee terugbetaalde rookstoppogingen ondernemen. 
Persbericht

Gedaan met verrassingen op factuur voor 112-ambulance

Als patiënt krijg je straks een duidelijke, transparante factuur.
60 euro, zoveel betaal je straks als patiënt voor een tussenkomst van een 112-ambulance. Met een nieuw facturatiesysteem zorgt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voor duidelijkheid. Het systeem treedt in werking op 1 januari 2019.
Persbericht

‘Concentratie slokdarm- en pancreaschirurgie zal levens redden’

Ziekenhuizen die nog complexe slokdarm- of pancreaschirurgie willen uitvoeren, moeten daar een minimum aantal operaties per jaar voor uitvoeren. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block beslist. 
Persbericht

Burgerpanel adviseert over gebruik van genoominformatie in gezondheidszorg

Burgers zijn bereid om hun DNA-gegevens te delen als dat de samenleving ten goede komt. Het algemeen belang moet dé leidraad zijn voor het gebruik van hun genoominformatie in de gezondheidszorg. Genoomtechnologie leidt tot grote veranderingen in de gezondheidszorg en de samenleving: Onze definitie van ‘patiënt’ zal veranderen en onze verwachtingen ten opzichte van gezondheidsprofessionelen zullen in de nabije toekomst helemaal anders zijn.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.